Ovako stoje stvari

 Kampanja #OvakoStojeStvari vam pruža jasniji pogled na medijsku sliku u Srbiji i olakšava vam svakodnevni sudar sa konfuzijom informacija. Novo vreme donesi nova pravila pismenosti, zato naučite kritički da razmišljate i razgrnite maglu koja vlada.

Pravila konkursa

 

U poslednjem istraživanju CeSid-a iz 2019. godine o medijskoj i digitalnoj pismenosti, čak 87% ljudi se izjasnilo da ne veruje sredstvima informisanja. Sa smanjenim kapacitetom pažnje na oko osam sekundi, bez obzira na oblik medija kojima smo izloženi, naviknuti smo da površno gledamo na stvari. Naročito u Srbiji imamo osećaj da smo neprekidno žrtve “bombardovanja” informacijama u čiju pouzdanost neprekidno sumnjamo.

 

 

 

 

Zato se kampanja #OvakoStojeStvari detaljno bavi pružanjem jasnije medijske slike i olakšava vam da bolje razumete šta se tačno dešava oko nas. Nepismenost pažnje, svakako je jedna od najvećih prepreka za naše dalje funkcionisanje u budućnosti, s toga je bitno da izoštrimo sliku koju nam mediji pružaju i postanemo svesni da kritički razmišljamo.

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam eu dignissim tortor, sit amet bibendum lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

USAID logoPropulsion logo